Arviot

“Harvoin kuulee niin pysäyttävän täydellistä levyn avauskappaletta kuin jazzlaulaja Aili Ikosen Piirrä minut -albumin Että näkisin sinut taas. Siitä käy jälleen kerran selväksi, että Ikosen laulun kohdalla ei ylisanoja tarvitse säästellä.”

– Etelä-Suomen Sanomat / Jusa Hämäläinen 16.10.2017

 

”Tällä levyllä soi ehkä täydemmin kuin koskaan Ikosen oma ääni.”

– Suomijazz / Pentti Ronkainen 7.10.2017

 

“Ikonen on uusine eväineen lavalla täydellisen itsevarma. Laulaminen on teknisesti loistokasta, eikä mikään ihme, että Rajaton-yhtyekin on palkkaamassa Ikosen joukkoonsa.”

– Keskisuomalainen 20.20.2017

 

”Ikonen sjunger alla låtar med inlevelse och bred uttryckskala.”

– Huvudstadsbladet / Ole Nedrum 4.10.2017

 

“Siinä nousee myös parhaiten esiin se, mikä levyllä on lopulta kaikkein upeinta: Aili Ikosen laulu. Ääni taipuu vaikeimpiinkin kulkuihin, ja tulkinta on viileän varmaa. Laila Kinnunen on saanut arvoisensa työn jatkajan.”

– Helsingin sanomat / Mari Koppinen 9.10.2013

 

”Laulavana ´soittimillisena´ improvisoijana Ikonen on Suomen ykkönen.”

– Keskisuomalainen/ Pentti Ronkainen 11.3.2011

 

Tämän instrumentaalisen sointimaiseman yli kohoaa Aili Ikosen ääni. Hän hallitsee uskomattoman kirjon, vallitsee vaivattomasti kaiken yllä, laulaa yksin tai säestää, vaihtaa folkista jazziin, huutaa, valittaa, kuiskii – eikä osoita missään äänialassa heikkouksia. 

– Nathalie Martin, nordische-musik.de, 2007

 

”Laulusolistina toimi lahjakas Aili Ikonen, jonka scat-tekniikka oli kauttaaltaan moitteetonta ja harmoniaan luontevasti istuvaa.” 

– Lapin Kansa / Marko Niemelä 10.9.2011

 

”Ikosen laaja ääniala ja vahva esiintyminen sopivat hienosti tähän dramaattiseen ja särmikkääseen kokonaisuuteen, joka käytti hyväkseen myös klassisen nykymusiikin kielioppia […].

– Pohjolan Sanomat / Jukka Piiroinen 12.9.2011

Copyright © 2012 - 2019 Aili Ikonen
Aili Ikonen