Bio

Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä.

Upeaäänisen Ikosen uusin sooloalbumi Piirrä minut julkaistiin 13.10. Uusi levy lupaa yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan repertuaarissa.

Tuorein urauutinen julkaistiin tänä kesänä, kun legendaarinen lauluyhtye Rajaton ilmoitti Ikosen liittymisestä yhtyeen riveihin loppuvuonna 2018.

Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme huippuartistien ja -orkesterien kanssa, kuten Jukka Perko ja Hector. Häntä on kuultu niin Umo Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Filharmonian kuin Dallapénkin solistina.

Aili Ikonen, kuva: Tero Ahonen

Aili Ikonen säveltää ja sanoittaa omalle yhtyeelleen, jonka hiljattain julkaistu Piirrä minut -levy on saanut erinomaisia arvioita. Ikosen laulua ja musiikkia voi kuulla myös kokoonpanoissa Kvalda, Hereä ja kolmesta laulavasta siskosta koostuva Ikosen Siskot.

Televisiossa Ikosta on nähty muun muassa Linnan juhlien laulusolistina vuonna 2015 sekä Yle:n Savoyn Joulu -konsertissa yhdessä Diandran, Pepe Wilbergin, Osmo Ikosen ja UMO:n kanssa jouluna 2014.

Aili Ikonen, kuva: Tero Ahonen

Levyttävänä artistina Aili Ikonen on toiminut vuodesta 2004 alkaen. Diskografia sisältää muun muassa kaksi sooloalbumia Piirrä minut ja Laulan, Hereän Emma-ehdokkaanakin vuonna 2016 kilvoitelleen Veden värit -levyn, suomalaisen jazziskelmän ytimeen pureutuvan Jazzbasillin yhdessä HERD-jazztrion kanssa sekä Ella Fitzgeraldille omistetun albumin Aili Ikonen & Tribute to Ella.

Ikosen pitkäikäisin jazzyhtye Kvalda voitti vuonna 2004 pohjoismaiden välisen Young Nordic Jazz Comets- kilpailun ja on julkaissut kolme pitkäsoittoa.

Copyright © 2012 - 2018 Aili Ikonen
Aili Ikonen