Jazzin sävyttämä Kevät tulee keskelle syksyä Aili Ikosen sävelin: Leikkisä biisi antaa toivoa tulevasta varjojen pidentyessä 

14.10.2020

Syksy alkaa tehdä tuloaan Suomeen toden teolla, mutta Aili Ikonen haluaa muistuttaa synkän ajan ohikiitävyydestä. Kevät tulee väistämättä – aivan kuten myös uusi aika varsin ankeaksikin muodostuneen koronavuoden jälkeen.

“Varhain keväällä, ennen kuin lehdet ovat edes puhjenneet kunnolla kasvuun, tapahtuu aina se sama: sisältä nousee eräänlainen levottomuus, kihelmöivä malttamattomuus ja hykertävä elämän nälkä. Tarve murtautua ulos omista talvenpölyisistä ajatusketjuistaan ja heittäytyä uuteen ja tuntemattomaan”, Ikonen luonnehtii.

Suru ei oo suora viiva -uutuusalbuminsa säveltänyt ja sanoittanut Aili Ikonen ruotii koko levyn mitalta erilaisia luopumiseen ja toisaalta uuteen alkuun liittyviä tunteita. Kevään tuoma riehakkuus on näistä fiiliksistä yksi voimakkaimmista.

“Laulu kertoo siitä tunteesta, kun on puskenut talven harmaassa monta kuukautta ja yhtäkkiä tajuaa, että se on tulossa – kevät! Ja kuinka se herättää kuplivan, hullun fiiliksen, joka virtaa valtoimenaan ja meinaa läikkyä yli. Kun haluaisi vain juosta kesää kohti, kulkea paljain jaloin kosteella nurmella, kastella mekkonsa rantaveteen, tanssia kantapäät rikki, katsella auringonlaskua kalliolla.”

Ikosen mukaan biisissä pääsi valloilleen bändin kupliva yhteissoitto ja improvisaatio. Biisistä julkaistiin keväällä myös niin sanottu koronavideo, jossa leikkisä biisi sai jälleen uuden muodon.

“Tätä onkin ollut todella hauska esittää livenä”, hän toteaa.

Live jatkuukin jälleen valikoiduilla ja turvamääräyksin tarkoin järjestetyissä esiintymisisssä. Aili Ikonen on mukana 31. lokakuuta järjestettävässä Jyväskylä Big Bandin 50-vuotisjuhlassa Jyväskylän teatteritalolla. Mukana konsertissa Ailin lisäksi ovat muiden muassa Jukka Perko, ILTA sekä Elena Mindru.


Seuraava Ailin oma esiintyminen on Kaamosjazzeilla, jonne laulaja saapuu mukanaan luottokvinttetinsä jäsenet Tuomas J. Turunen, Mikko Pellinen ja Mikko Arlin. 

Kaikkien tulevien keikkojen liput ovat nyt myynnissä täällä.

Copyright © 2012 - 2023 Aili Ikonen
Aili Ikonen